Luuk Wijnhold
Zalm in misomarinade, geroosterde rode biet en waterkers // Elzas Riesling Grand Cru "Altenberg de Bergheim"

Zalm in misomarinade, geroosterde rode biet en waterkers // Elzas Riesling Grand Cru "Altenberg de Bergheim"

Bij (vis)gerechten met Aziatische marinade en smaken, passen wijnen uit de Elzas doorgaans erg goed. Het zoetje, wat Elzas-wijnen vaak hebben, combineert vaak uitstekend met pittige gerechten of soja-achtige smaken. En dat geldt bij dit gerecht toch ook wel, gecombineerd met rode biet bovendien een gerecht wat al wat zoetjes van zichzelf heeft. Een hele mooie combinatie met de Elzas Grand Cru Riesling Altenberg de Bergheim van Jean Jacques Muller. Een beetje een gekke, maar daarom juist spannend!

Lees meer →


Luuk Wijnhold
62°C ei met kataifi en beukenzwam // Barbera d'Asti "Piasi"

62°C ei met kataifi en beukenzwam // Barbera d'Asti "Piasi"

Room, paddenstoelen, ei en pasta. Een winters gerecht, met best wat calorieen, maar wel een zalige combinatie met eigenlijk alles wat uit Piemonte komt. Bij gebrek aan al te heftige smaakmakers kiezen we niet voor een Barolo, maar voor een Barbera. De Barbera d'Asti Superiore "Piasi" in dit geval. Een vrij stevige Barbera met een heerlijke mokka-achtige afdronk. Perfect voor bij al dit romige geweld en de paddenstoelen.

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Risotto met kabeljauw // Rueda Sauvignon Blanc

Risotto met kabeljauw // Rueda Sauvignon Blanc

Een perfect, niet al te zwaar gerechtje. Met niet al te veel calorieën bovendien, maar toch voedzaam dankzij de risotto. Kabeljauw is een droomcombinatie met Sauvignon Blanc. Omdat het nog iets van romigheid heeft (door de rijst) kiezen we hier voor de Sauvignon Blanc uit de Rueda, in tegenstelling tot een meer mineralige Sancerre of Pouilly-Fume. Die Sauvignon is iets stuivender en rijker, wat de iets risotto iets beter kan verdragen.  Tools:– Sous vide set– Kookring (voor de opmaak) INGREDIËNTEN 1 sjalotje, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngesneden 150 gr risottorijst (Arborio) 1 scheut witte wijn 0,5 l kippenbouillon 20 gr geraspte Parmezaanse kaas 1 klontje boter 2 kabeljauwhaasjes 8 blaadjes salie 10 korenaarasperges 1 handje verse doperwten, gedopt Affilla Cress (van...

Lees meer →