Luuk Wijnhold
Spicy wortelsoep met kabeljauw // Rheingau Riesling Feinherb

Spicy wortelsoep met kabeljauw // Rheingau Riesling Feinherb

Hier hoeven wij niet lang over na te denken! Witvis in een pittige saus/soep, dat kan niet missen. Een Riesling natuurlijk, maar hierbij dan wel de Riesling Feinherb. Een off-dry Riesling, niet gortdroog dus, maar ook niet zoet. Het hele lichte zoetje in de Feinherb pakt de pittige wortelsoep goed op, de zuren in de riesling combineren mooi met de vis en het mineralige van de riesling combineert met de aardse smaak van wortel. In dit geval de Riesling Feinherb van Julian Faust uit Rheingau. Enjoy!

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Zalm in misomarinade, geroosterde rode biet en waterkers // Elzas Riesling Grand Cru "Altenberg de Bergheim"

Zalm in misomarinade, geroosterde rode biet en waterkers // Elzas Riesling Grand Cru "Altenberg de Bergheim"

Bij (vis)gerechten met Aziatische marinade en smaken, passen wijnen uit de Elzas doorgaans erg goed. Het zoetje, wat Elzas-wijnen vaak hebben, combineert vaak uitstekend met pittige gerechten of soja-achtige smaken. En dat geldt bij dit gerecht toch ook wel, gecombineerd met rode biet bovendien een gerecht wat al wat zoetjes van zichzelf heeft. Een hele mooie combinatie met de Elzas Grand Cru Riesling Altenberg de Bergheim van Jean Jacques Muller. Een beetje een gekke, maar daarom juist spannend!

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Tartelette met limoen en doperwt // Rheingau Riesling Trocken

Tartelette met limoen en doperwt // Rheingau Riesling Trocken

Een kek, hip, grappig hapje, antipasti of amuse. Het kost even werk, deze tartelettes, maar dan heb je wel iets unieks en vegetarisch. Een echt voorjaarsgerechtje ergnes, dankzij de groene doperwt. De creme van limoen geeft het gerecht ook iets Aziatisch, op een hele prettige manier. Wijn-spijs combineren bij dit gerechtje was ook makkelijk. Dit schreeuwt op knisperende, frisse, strakke, fruitige Riesling. De Riesling van Julian Faust uit Rheingau is hier gekipt voor. Strik, droog, fris, een perfecte pairing met de groene doperwt en de zuren van de limoen. Een wijn die je goed koud mag serveren bij het gerechtje en die...

Lees meer →