Hier hoeven wij niet lang over na te denken! Witvis in een pittige saus/soep, dat kan niet missen. Een Riesling natuurlijk, maar hierbij dan wel de Riesling Feinherb. Een off-dry Riesling, niet gortdroog dus, maar ook niet zoet. Het hele lichte zoetje in de Feinherb pakt de pittige wortelsoep goed op, de zuren in de riesling combineren mooi met de vis en het mineralige van de riesling combineert met de aardse smaak van wortel. In dit geval de Riesling Feinherb van Julian Faust uit Rheingau. Enjoy!
Bij (vis)gerechten met Aziatische marinade en smaken, passen wijnen uit de Elzas doorgaans erg goed. Het zoetje, wat Elzas-wijnen vaak hebben, combineert vaak uitstekend met pittige gerechten of soja-achtige smaken. En dat geldt bij dit gerecht toch ook wel, gecombineerd met rode biet bovendien een gerecht wat al wat zoetjes van zichzelf heeft. Een hele mooie combinatie met de Elzas Grand Cru Riesling Altenberg de Bergheim van Jean Jacques Muller. Een beetje een gekke, maar daarom juist spannend!