Luuk Wijnhold
Risotto met knolselderij en gorgonzola // Rioja Reserva

Risotto met knolselderij en gorgonzola // Rioja Reserva

Een vegetarisch gerechtje, mits je de kippenbouillon even vervangt. Een niet al te lichtvaardige risotto, maar de combinatie risotto / aardse groente / blauwe kaas is natuurlijk wel een zalige. Ondanks het feit dat dit een Italiaans gerecht is, kiezen we hier voor een Rioja Reserva van Conde Villasenor. Een beetje een gekke keus misschien, maar houtgerijpte Tempranillo combineert gewoon heel lekker met blauwe kaas.  Tools:– Kookring (voor het opmaken)– Stekerset– Mandoline (of knife skills…) INGREDIËNTEN Voor de garnituren 1 potje zwarte olijven op water Ingemaakt mosterdzaad Bosui Peterselie-olie Balsamico Voor de risotto 1 sjalot, fijngesnipperd 125 gr knolselderij, in brunoise gesneden 125 gr risottorijst (Arborio) 1 scheut witte...

Lees meer →


Groene risotto // Sancerre Blanc

Groene risotto // Sancerre Blanc

Een groene, lente-achtige risotto met geitenkaas. Een niet al te zwaar gerechtje, vegetarisch en vol groenten. Door de combinatie van geitenkaas, groene groenten (zoals doperwten) en een beetje asperges is de Sancerre Blanc van Hippolyte Reverdy. Traditioneel ook een wijn die je drinkt bij geitenkaas, wellicht niet bij risotto, maar zeer zeker wel bij deze risotto. Een droomcombinatie!

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Risotto met kabeljauw // Rueda Sauvignon Blanc

Risotto met kabeljauw // Rueda Sauvignon Blanc

Een perfect, niet al te zwaar gerechtje. Met niet al te veel calorieën bovendien, maar toch voedzaam dankzij de risotto. Kabeljauw is een droomcombinatie met Sauvignon Blanc. Omdat het nog iets van romigheid heeft (door de rijst) kiezen we hier voor de Sauvignon Blanc uit de Rueda, in tegenstelling tot een meer mineralige Sancerre of Pouilly-Fume. Die Sauvignon is iets stuivender en rijker, wat de iets risotto iets beter kan verdragen.  Tools:– Sous vide set– Kookring (voor de opmaak) INGREDIËNTEN 1 sjalotje, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngesneden 150 gr risottorijst (Arborio) 1 scheut witte wijn 0,5 l kippenbouillon 20 gr geraspte Parmezaanse kaas 1 klontje boter 2 kabeljauwhaasjes 8 blaadjes salie 10 korenaarasperges 1 handje verse doperwten, gedopt Affilla Cress (van...

Lees meer →