Luuk Wijnhold
Kabeljauw met prosecco beurre blanc // Valpolicella Garganega dei Leoni

Kabeljauw met prosecco beurre blanc // Valpolicella Garganega dei Leoni

Witvis zoals Kabeljauw kun je goed combineren met een beetje een fruitige wijn. Zeker als er ook nog eens saus van prosecco overheen zit, doorgaans gemaakt van de Glera-druif. Die lijkt een beetje op de Garganega qua smaak, niet al te droog en redelijk fruitig. Tegerlijkertijd zit er in de Garganega dei Leoni van Fratelli Vogadori een heel licht bubbeltje die hier mooi bij past.

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Spicy wortelsoep met kabeljauw // Rheingau Riesling Feinherb

Spicy wortelsoep met kabeljauw // Rheingau Riesling Feinherb

Hier hoeven wij niet lang over na te denken! Witvis in een pittige saus/soep, dat kan niet missen. Een Riesling natuurlijk, maar hierbij dan wel de Riesling Feinherb. Een off-dry Riesling, niet gortdroog dus, maar ook niet zoet. Het hele lichte zoetje in de Feinherb pakt de pittige wortelsoep goed op, de zuren in de riesling combineren mooi met de vis en het mineralige van de riesling combineert met de aardse smaak van wortel. In dit geval de Riesling Feinherb van Julian Faust uit Rheingau. Enjoy!

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Risotto met kabeljauw // Rueda Sauvignon Blanc

Risotto met kabeljauw // Rueda Sauvignon Blanc

Een perfect, niet al te zwaar gerechtje. Met niet al te veel calorieën bovendien, maar toch voedzaam dankzij de risotto. Kabeljauw is een droomcombinatie met Sauvignon Blanc. Omdat het nog iets van romigheid heeft (door de rijst) kiezen we hier voor de Sauvignon Blanc uit de Rueda, in tegenstelling tot een meer mineralige Sancerre of Pouilly-Fume. Die Sauvignon is iets stuivender en rijker, wat de iets risotto iets beter kan verdragen.  Tools:– Sous vide set– Kookring (voor de opmaak) INGREDIËNTEN 1 sjalotje, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngesneden 150 gr risottorijst (Arborio) 1 scheut witte wijn 0,5 l kippenbouillon 20 gr geraspte Parmezaanse kaas 1 klontje boter 2 kabeljauwhaasjes 8 blaadjes salie 10 korenaarasperges 1 handje verse doperwten, gedopt Affilla Cress (van...

Lees meer →