Luuk Wijnhold
62°C ei met kataifi en beukenzwam // Barbera d'Asti "Piasi"

62°C ei met kataifi en beukenzwam // Barbera d'Asti "Piasi"

Room, paddenstoelen, ei en pasta. Een winters gerecht, met best wat calorieen, maar wel een zalige combinatie met eigenlijk alles wat uit Piemonte komt. Bij gebrek aan al te heftige smaakmakers kiezen we niet voor een Barolo, maar voor een Barbera. De Barbera d'Asti Superiore "Piasi" in dit geval. Een vrij stevige Barbera met een heerlijke mokka-achtige afdronk. Perfect voor bij al dit romige geweld en de paddenstoelen.

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Paddenstoelenrisotto met verse truffel en een gepekelde eidooier // Barolo

Paddenstoelenrisotto met verse truffel en een gepekelde eidooier // Barolo

Wat wijzelf weleens irritant vinden aan wijn-spijs combinaties, is dat met name vollere, tanninerijkere rode wijn nooit geadviseerd wordt bij vegetarische gerechten. Daarom nu eens een statement. Een Barolo bij een fantastische risotto met truffel. Vegetarisch (niet vegan). Omdat heftige rode wijn niet altijd bij zware vleesgerechten hoeft. En omdat dit gewoon een fantastisch gerecht is. En om te laten zien dat we zelfs onze meest tanninerijke wijn, een kanon van een Barolo van wijnmaker Andrea Oberto, kunnen serveren bij een vegetarisch gerecht.

Lees meer →