Luuk Wijnhold
Pappardelle met reestoof en shiitake // Amarone della Valpolicella

Pappardelle met reestoof en shiitake // Amarone della Valpolicella

Wild vraagt doorgaans om speciale wijnen. Wijnen combineren met wild is echter ook een kunst; een stuk everzwijn vraagt om een andere combinatie dan (bijvoorbeeld) dit gerechtje. Ree heeft een hele kenmerkende smaak en gestoofd, met kruiden en wat zoetigheid (de ontbijtkoek) als in dit gerecht, is dat lekkerder bij een complexe Amarone dan het meer tanninerijke geweld van bijvoorbeeld een Barolo of Chateauneuf du Pape. Eigenlijk een ideale combinatie, het zoetje van Amarone matcht met de ontbijtkoek, terwijl de ook de kruidigheid voldoende geleveld wordt. De Amarone van de Fratelli Vogadori in dit geval. Tools:– Braadpan INGREDIËNTEN 300 gr reepoulet 50 gr uitgelekte...

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Tagliatelle alla Bolognese // Chianti Classico Riserva

Tagliatelle alla Bolognese // Chianti Classico Riserva

Pasta Bolognese schreeuwt om Sangiovese. Ideaal is bijvoorbeeld een Rosso di Montalcino, Sangiovese van de zwaardere soort. Vooral vanwege het vlees en toch wel redelijk vette saus. Een Chianti Classico Riserva kan zeker ook, door de stevige houtrijping die deze mee heeft gekregen. De Chianti Classico Riserva van Tenuta Cappellina in dit geval. Een gouden combinatie! INGREDIËNTEN 250 gr verse tagliatelle 2 klontjes roomboter 10 gr gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini) 175 gr rundergehakt (liefst van rundernek, AH heeft die; is lekkerder om te laten sudderen dan normaal gehakt)) 30 gr pancetta in kleine blokjes 30 gr winterpeen, in fijne brunoise gesneden 30 gr bleekselderij, in fijne brunoise gesneden 30 gr sjalot, fijngesnipperd 75 ml rode wijn 75 ml groentebouillon 150 gr tomaten uit...

Lees meer →


Luuk Wijnhold
62°C ei met kataifi en beukenzwam // Barbera d'Asti "Piasi"

62°C ei met kataifi en beukenzwam // Barbera d'Asti "Piasi"

Room, paddenstoelen, ei en pasta. Een winters gerecht, met best wat calorieen, maar wel een zalige combinatie met eigenlijk alles wat uit Piemonte komt. Bij gebrek aan al te heftige smaakmakers kiezen we niet voor een Barolo, maar voor een Barbera. De Barbera d'Asti Superiore "Piasi" in dit geval. Een vrij stevige Barbera met een heerlijke mokka-achtige afdronk. Perfect voor bij al dit romige geweld en de paddenstoelen.

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Pappardelle al ragù // Chianti Classico Gran Selezione

Pappardelle al ragù // Chianti Classico Gran Selezione

Een redelijk zwaar pastagerecht, lekker voor op een herfstige dag. De ragout is wat log, maar ook gemaakt met Chianti. En dat moeten wat dan natuurlijk matchen. Een beetje een rijke, wat zwaardere Chianti in dit geval, omdat dit gerecht dat best kan hebben. Het huzarenstukje van Tenuta Cappellina in dit geval, de Chianti Classico Gran Selezione.  

Lees meer →