Over wijn

Luuk Wijnhold
Wijnetiketten & Marketing

Wijnetiketten & Marketing

Als wijnkoper is het je vast al eens opgevallen dat er trends vallen te ontwaren in wijnetiketten. Etiketten met kastelen/chateaus, dieren, moderne kunst en gewonnen prijzen - wijnmakers lijken elkaar bijna te kopieren. Leuk om eens in te duiken, want waarom zijn deze etiketten zo? En wat voor marketingtrucs (of niet) zitten daar eigenlijk achter?

Lees meer →


Luuk Wijnhold
TOP 10 (Engelstalige) Wijnboeken

TOP 10 (Engelstalige) Wijnboeken

We staan op het moment van schrijven vlak voor de kerst temidden van een Corona-lockdown, een uitstekend moment om wat boekentips te geven over wijn. Een uitstekend cadeau, maar ook voor je eigen boekenkast. We hebben ook zelf nog even overwogen om wijnboeken te verkopen, maar uiteindelijk als schoenmaker toch maar bij onze leest gebleven. Daarom simpelweg wat goede tips voor Engelstalige boeken, omdat er in het Engels gewoon het meeste te krijgen is.

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Wijnen zonder wijnboer, hoe kan dat en hoe kom je erachter?

Wijnen zonder wijnboer, hoe kan dat en hoe kom je erachter?

We schreven in ons artikel over supermarktwijn al eens over wijnen zonder wijnboer. Wijnen die niet gemaakt of gebotteld zijn bij een wijnboer, of degene die de druiven verbouwt, maar in een fabriek zijn gebotteld en voorzien zijn van een kek etiketje waar de wijnboer niet meer op staat. Een categorie wijnen waar het op prijs lastig mee concurreren is voor de kwalitatieve slijter, maar waar naar onze mening ook te weinig transparantie over is. Aan de andere kant: waar vraag is, is aanbod. Dat verdient een artikel, waarbij we snobisme proberen te voorkomen.

Lees meer →


Luuk Wijnhold
oesters wijn wijn spijs drinken bij oesters

Wijn & Oesters

Oesters is typisch zo'n gerecht (is het een gerecht?) waar veel wijn-spijs bij geadviseerd wordt. Maar welke wijn drink je nu bij oesters? En liever nog, wat straal je daarmee uit? Leuk om eens wat dieper in te duiken, omdat bijna elke producent van niet-houtgerijpte witte wijnen z'n wijnen wel adviseert bij oesters, maar wij persoonlijk vinden dat het een ergens ook een statement is.  

Lees meer →

Recente artikelen