Luuk Wijnhold
Risotto met kabeljauw // Rueda Sauvignon Blanc

Risotto met kabeljauw // Rueda Sauvignon Blanc

Een perfect, niet al te zwaar gerechtje. Met niet al te veel calorieën bovendien, maar toch voedzaam dankzij de risotto. Kabeljauw is een droomcombinatie met Sauvignon Blanc. Omdat het nog iets van romigheid heeft (door de rijst) kiezen we hier voor de Sauvignon Blanc uit de Rueda, in tegenstelling tot een meer mineralige Sancerre of Pouilly-Fume. Die Sauvignon is iets stuivender en rijker, wat de iets risotto iets beter kan verdragen.  Tools:– Sous vide set– Kookring (voor de opmaak) INGREDIËNTEN 1 sjalotje, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngesneden 150 gr risottorijst (Arborio) 1 scheut witte wijn 0,5 l kippenbouillon 20 gr geraspte Parmezaanse kaas 1 klontje boter 2 kabeljauwhaasjes 8 blaadjes salie 10 korenaarasperges 1 handje verse doperwten, gedopt Affilla Cress (van...

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Tagliatelle met zalm // Bourgogne Chardonnay Saint Veran "Champs Ronds"

Tagliatelle met zalm // Bourgogne Chardonnay Saint Veran "Champs Ronds"

Een simpel, doch effectief pastaatje, die dankzij de bieslookbloemen fantastisch versierd is. Een romige pasta met een licht pittige/frisse touch dankzij de peterselie en bieslook. De ideale maaltijd voor bij een houtgerijpte Chardonnay, uit de Bourgogne bijvoorbeeld. De Saint Veran "Champs Ronds" is relatief licht en fris, waardoor deze niet uit de toon valt bij de romige zalm. Een wijn uit het zuiden van de Bourgogne, die qua stijl dichter bij een Meursault komt. Ideaal voor bij een pasta als deze, een boterzachte, hele prettige combinatie die echt iedereen lekker gaat vinden.

Lees meer →