Wijn-spijs (met @Haroldkookt) — bolognese
Luuk Wijnhold
Tagliatelle alla Bolognese // Chianti Classico Riserva
Pasta Bolognese schreeuwt om Sangiovese. Ideaal is bijvoorbeeld een Rosso di Montalcino, Sangiovese van de zwaardere soort. Vooral vanwege het vlees en toch wel redelijk vette saus. Een Chianti Classico Riserva kan zeker ook, door de stevige houtrijping die deze mee heeft gekregen. De Chianti Classico Riserva van Tenuta Cappellina in dit geval. Een gouden combinatie! INGREDIËNTEN 250 gr verse tagliatelle 2 klontjes roomboter 10 gr gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini) 175 gr rundergehakt (liefst van rundernek, AH heeft die; is lekkerder om te laten sudderen dan normaal gehakt)) 30 gr pancetta in kleine blokjes 30 gr winterpeen, in fijne brunoise gesneden 30 gr bleekselderij, in fijne brunoise gesneden 30 gr sjalot, fijngesnipperd 75 ml rode wijn 75 ml groentebouillon 150 gr tomaten uit...
Recente artikelen