Luuk Wijnhold
Langoustines, coquille en bloemkoolcrème // Meursault Premier Cru "Les Ravelles"

Langoustines, coquille en bloemkoolcrème // Meursault Premier Cru "Les Ravelles"

Een delicaat en chique (voor)gerecht. Er zijn Nederlanders waar Langoustines niet elke dag op het menu staan. Qua wijn-spijs die ultieme combinatie met een volle Bourgogne chardonnay, hoewel de coquille en bloemkool toch iets genuanceerdere wijn vraagt. De oplossing ligt in de Meursault Premier Cru "Les Ravelles" van Chapelle de Blagny. Ook geen alledaagse wijn, maar doordat dit van het hoogstgelegen stukje Meursault komt, is de wijn niet zo vol en romig als de soortgenoten uit de lager gelegen (warmere) delen van Meursault. en dat combineert dan weer goed met de wat aardse smaak van bloemkool en de iets minder uitgesproken coquille,...

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Combinatie van Oesters // Cremant d'Alsace

Combinatie van Oesters // Cremant d'Alsace

De ideale amuse "met een twist", die perfect samengaat met een glaasje bubbels. Deze grappige combinatie van oesters is net niet wat je verwacht had van klassieke oesters en is een feestje op je bord. De smaakcombinatie van zilt, zoet en spicy is bijzonder, maar ook ideaal voor bij een goed glas strakke bubbels. Zoals onze Cremant d'Alsace bijvoorbeeld. Doordat het een Blanc des Blancs is (100% Chardonnay), is het een vrij droge, niet al te fruitige wijn, waardoor het zich goed aanpast op de vrij heftige smaken van deze amuse. Champagne-kwaliteit en dat voor een euro of 15. En echt feestelijke amuse-combinatie, voor een speciaal...

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Tagliatelle met zalm // Bourgogne Chardonnay Saint Veran "Champs Ronds"

Tagliatelle met zalm // Bourgogne Chardonnay Saint Veran "Champs Ronds"

Een simpel, doch effectief pastaatje, die dankzij de bieslookbloemen fantastisch versierd is. Een romige pasta met een licht pittige/frisse touch dankzij de peterselie en bieslook. De ideale maaltijd voor bij een houtgerijpte Chardonnay, uit de Bourgogne bijvoorbeeld. De Saint Veran "Champs Ronds" is relatief licht en fris, waardoor deze niet uit de toon valt bij de romige zalm. Een wijn uit het zuiden van de Bourgogne, die qua stijl dichter bij een Meursault komt. Ideaal voor bij een pasta als deze, een boterzachte, hele prettige combinatie die echt iedereen lekker gaat vinden.

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Salade met gerookte kip, avocado en dragonolie // Bourgogne Chardonnay Macon Villages

Salade met gerookte kip, avocado en dragonolie // Bourgogne Chardonnay Macon Villages

Een echt zomerse salade, met toch een beetje een gek ingrediënt; Dorritos. Toch is het een zeer smakelijke combinatie, met de avocado en gerookte kip. In dit gerecht zit wat romigheid (avocado), wat spicyness (Dorritos en dragon), maar ook iets van structuur (kip). Daarom kiezen we hier voor de Macon Villages van David Fagot. Een romige Chardonnay, niet-houtgerijpt, die opweegt tegen de kruidigheid en romigheid van het gerecht. Doordat dit een niet al te zware Bourgogne is, biedt de wijn mooie balans met de groenten in het gerecht en gaat het niet overheersen. Een wijn ook die goed koud gedronken kan worden, perfect voor...

Lees meer →