Luuk Wijnhold
Tagliatelle met zalm // Bourgogne Chardonnay Saint Veran "Champs Ronds"

Tagliatelle met zalm // Bourgogne Chardonnay Saint Veran "Champs Ronds"

Een simpel, doch effectief pastaatje, die dankzij de bieslookbloemen fantastisch versierd is. Een romige pasta met een licht pittige/frisse touch dankzij de peterselie en bieslook. De ideale maaltijd voor bij een houtgerijpte Chardonnay, uit de Bourgogne bijvoorbeeld. De Saint Veran "Champs Ronds" is relatief licht en fris, waardoor deze niet uit de toon valt bij de romige zalm. Een wijn uit het zuiden van de Bourgogne, die qua stijl dichter bij een Meursault komt. Ideaal voor bij een pasta als deze, een boterzachte, hele prettige combinatie die echt iedereen lekker gaat vinden.

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Salade met gerookte kip, avocado en dragonolie // Bourgogne Chardonnay Macon Villages

Salade met gerookte kip, avocado en dragonolie // Bourgogne Chardonnay Macon Villages

Een echt zomerse salade, met toch een beetje een gek ingrediënt; Dorritos. Toch is het een zeer smakelijke combinatie, met de avocado en gerookte kip. In dit gerecht zit wat romigheid (avocado), wat spicyness (Dorritos en dragon), maar ook iets van structuur (kip). Daarom kiezen we hier voor de Macon Villages van David Fagot. Een romige Chardonnay, niet-houtgerijpt, die opweegt tegen de kruidigheid en romigheid van het gerecht. Doordat dit een niet al te zware Bourgogne is, biedt de wijn mooie balans met de groenten in het gerecht en gaat het niet overheersen. Een wijn ook die goed koud gedronken kan worden, perfect voor...

Lees meer →