Een simpel, doch effectief pastaatje, die dankzij de bieslookbloemen fantastisch versierd is. Een romige pasta met een licht pittige/frisse touch dankzij de peterselie en bieslook. De ideale maaltijd voor bij een houtgerijpte Chardonnay, uit de Bourgogne bijvoorbeeld. De Saint Veran "Champs Ronds" is relatief licht en fris, waardoor deze niet uit de toon valt bij de romige zalm. Een wijn uit het zuiden van de Bourgogne, die qua stijl dichter bij een Meursault komt. Ideaal voor bij een pasta als deze, een boterzachte, hele prettige combinatie die echt iedereen lekker gaat vinden.
INGREDIËNTEN (voor 2 personen, 30 min bereidingstijd)
- 300 gr verse zalm
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 ml witte wijn
- 1 el kappertjes
- 200 ml kookroom
- 100 gr crème fraîche
- 1 citroen
- 150 gr (verse) tagliatelle
- 4 gr peterselieblaadjes (half bakje uit de supermarkt)
- 2 gr bieslook (een paar takjes, of wat meer als je geen bloemen hebt)
- 2 bieslookbloemen
BEREIDING
- Snij de zalm in blokjes van ongeveer 1cm.
- Snipper de ui, snij de knoflook fijn en fruit dit aan in een scheutje olijfolie.
- Blus af met de wijn en laat dit inkoken.
- Snij de kappertjes fijn en voeg samen met de zalm toe aan de pan.
- Schenk de kookroom en de crème fraîche erbij en laat zachtjes inkoken.
- Als je tevreden bent over de dikte breng je de saus op smaak met rasp van de schil van een halve citroen, wat peper en zout.
- Snij de peterselie en bieslook fijn. Knip de bloemetjes voorzichtig van de ‘bol’.
- Kook ondertussen de pasta volgens de instructie op de verpakking, giet af en voeg toe aan de saus.
- Meng hier de peterselie en bieslook doorheen en schep op.
- Ik heb er nu ook wat kruidenolie overheen gesprenkeld maar als je die niet toevallig nog hebt staan: lekker laten zitten.
- Verdeel de bieslookbloemen over de pasta.
- Buon appetito!
TIP
- Naast deze pasta is het lekker om een kleine salade te serveren. Dat kan heel simpel zijn; ik ging voor wat gesneden tomaatjes, komkommer en een basisvinaigrette.
Schenk de Saint Veran erbij. Haal 'm tijdig uit de ijskast, zodat 'ie niet al te koud is.
Samen met HaroldKookt (@haroldkookt) bieden we unieke wijn-spijs adviezen aan. Harold heeft de ambitie om mensen thuis op restaurantniveau te laten koken. Wij hebben de ambitie mensen thuis betere wijnen te laten drinken. Een ideale combinatie dus!
Op www.haroldkookt.nl vind je meer recepten van Harold.