Luuk Wijnhold
Rauwkostsalade 2.0 // Elzas Muscat

Rauwkostsalade 2.0 // Elzas Muscat

Afhankelijk van de worcestersaus die je kiest vegetarisch of veganistisch, maar dat zal voor de meeste rauwkost gelden. Maar omdat dit zo'n licht (bij)gerechtje is met een hele kleine Aziatische twist, een tricky one. Een Elzasser lijkt erg logisch, maar gegeven de lichtheid gaan we voor de Muscat van Domaine Reichenberg. Een wijn zo licht en zuiver, dat het eigenlijk nauwelijks wijn-spijs kan verdragen, maar zo'n sprankelende muscat is dan eigenlijk wel perfect. Doordat de muscat een zoetje heeft (maar wel droog is), ook prettig bij de Enoki. 

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Tomatenfeest // Chianti Classico

Tomatenfeest // Chianti Classico

Een vegetarisch gerechtje, met een hele aromatische combinatie van tomaat en geitenkaas. De geitenkaas zou wijzen een Sancerre, maar de balsamico en geconcentreerde tomaat in dit gerecht gaf de doorslag. De Chianti heeft immers ook wel een beetje een balsamico-achtige smaak en dat wordt een fantastische combinatie. Wel kiezen we niet de zwaarste Chianti, maar de Chianti Classico van Tenuta Cappellina. Niet al te zwaar gerijpt op eikenhout, waarmee dit toch redelijk lichte gerechte niet wegvalt.

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Salade met gerookte kip, avocado en dragonolie // Bourgogne Chardonnay Macon Villages

Salade met gerookte kip, avocado en dragonolie // Bourgogne Chardonnay Macon Villages

Een echt zomerse salade, met toch een beetje een gek ingrediënt; Dorritos. Toch is het een zeer smakelijke combinatie, met de avocado en gerookte kip. In dit gerecht zit wat romigheid (avocado), wat spicyness (Dorritos en dragon), maar ook iets van structuur (kip). Daarom kiezen we hier voor de Macon Villages van David Fagot. Een romige Chardonnay, niet-houtgerijpt, die opweegt tegen de kruidigheid en romigheid van het gerecht. Doordat dit een niet al te zware Bourgogne is, biedt de wijn mooie balans met de groenten in het gerecht en gaat het niet overheersen. Een wijn ook die goed koud gedronken kan worden, perfect voor...

Lees meer →