Luuk Wijnhold
Asperges met zalm, doperwten en hollandaise // Elzas Muscat

Asperges met zalm, doperwten en hollandaise // Elzas Muscat

Ondanks de prachtige garnering, toch wel een vrij klassieke wijze van asperges maken. Daar hoort in Nederland een Pinot Blanc bij, maar in de Elzas weten ze beter. Ook daar eet men graag asperges, maar hoort daar traditioneel een droge Muscat bij. En dat is dan ook precies het wijn-spijs advies dat wij geven, de Muscat van Chateau de Reichenberg. Een frisse, sprankelende witte wijn, die perfect samengaat met asperges.

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Kabeljauw met prosecco beurre blanc // Valpolicella Garganega dei Leoni

Kabeljauw met prosecco beurre blanc // Valpolicella Garganega dei Leoni

Witvis zoals Kabeljauw kun je goed combineren met een beetje een fruitige wijn. Zeker als er ook nog eens saus van prosecco overheen zit, doorgaans gemaakt van de Glera-druif. Die lijkt een beetje op de Garganega qua smaak, niet al te droog en redelijk fruitig. Tegerlijkertijd zit er in de Garganega dei Leoni van Fratelli Vogadori een heel licht bubbeltje die hier mooi bij past.

Lees meer →