Recepten — frans

Luuk Wijnhold
Salade geitenkaas met veldsla en honing. Met een houtgerijpte Sancerre.

Salade geitenkaas met veldsla en honing. Met een houtgerijpte Sancerre.

Voor bij een houtgerijpte Sancerre. Voor 4 personen: 300 gram veldsla2 bakjes cherrytomaatjes1 komkommer2 rode uien1 winterpeen2 eetlepels dijon mosterd2 eetlepels honing4 Crottins de Chavignol AOC (kleine geitenkaasjes)olfijfoliebalsamico zijnpeterselie   1. Snijd alle groente, de komkommer in blokjes, de cherrytomaatjes in partjes, de uien in halve ringen. Rasp de wortel. Doe alle groente behalve de uien in een saladeschaal.Snijd 2 crottins in kleine stukjes / kruimeltjes en doe ook in de saladeschaal. 2. Bak de uien in olijfolie, voet wat balsamico en honing toe en wacht tot de honing caramelliseert. Laat de uien afkoelen zodra ze doorgebakken zijn. 3. Maak een...

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Mosselen op Franse wijze. Met een witte Sancerre.

Mosselen op Franse wijze. Met een witte Sancerre.

Voor bij een witte Sancerre. Voor 4 personen: 4 kilo mosselen (verse, bij voorkeur van de visboer)1 fles witte Sancerre2 winterpenen1 prei3 rode uien5 tenen knoflook4 takken tijm4 blaadjes laurier2 groene paprika's1 eetlepel (Dijon of Groninger) mosterd3 eetlepels mayonaise1 citroen 1. Snijd alle groente (winterpeen, uiten, paprika, prei) grof en gooi alle gesneden groente in de mosselpan. Knijp een halve citroen uit over de groente. 2. Haal de velletjes van de knoflooktenen en plet de knoflooktenen, zodat de sappen/olien vrijkomen. Gooi de geplette knoflooktenen in de mosselpan bij de groente. Gooi ook de tijm en laurierblaadjes erbij. 3. Gooi de...

Lees meer →