Voor bij een witte Bourgogne Hautes Cote des Nuits.
Voor 4 personen:
150 gram vegetarische speckjes
400 gram verse geitenkaas van de kaasboer (verkruimeld)
500 gram buffelmozzarella fijngesneden
4 lenteuien
200 gram rucola
1 tak tijm
1 tak oregano
1 tak peterselie
2 tenen knoflook
Deeg voor 4 pizzabodems.
1. Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius.
2. Meng de speckjes, kazen, lente-ui, kruiden, rucola en knoflook. Oven voorverwarmen op 240 graden. V
3. Verdeel het mengsel over de 4 pizzabodems, houd ongeveer 1,5cm rand over.
4. Bestrijk de vrije deegranden met water en vouw de pizzabodems dubbel. Druk de randen goed aan met je vingers.
5. Leg de pizza calzones o de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten mooi bruin en gaar. Als de pizza's uit de oven komen, direct met olijfolie bestrijken.