icon-account icon-glass

Vegan curry. Met witte Sancerre.

Gepubliceerd door Luuk Wijnhold op

Vegan curry. Met witte Sancerre.

Voor bij een witte Sancerre.

Voor 4 personen:

4 knoflook tenen
1 ui
1 bloemkool
3 aardappels
3 tomaten
1 blikje kikkererwten
1 wortel
1 paprika
800ml kokosmelk
1 eetlepel korianderpoeder
2 eetlepels komijnpoeder
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel kurkuma
1 fijngesneden rode peper, verwijder meer zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper als je de curry wat minder pittig wilt.
2 theelepels groentebouillonpoeder
2 eetlepels limoensap
een paar takken verse koriander

1. Snijd de wortel in blokjes en schil de aardappels en snijd deze ook in blokjes. Snijd ook alle groenten in fijn / in blokjes.

2. Bak de ui in wokolie en voeg de knoflook toe. Voeg na enkele minuten de wortel, bloemkool en aardappelblokjes toe. 
Voeg na weer enkele minuten alle andere groente toe.

3. Voeg alle kokosmelk toe. Voeg na een minuut of twee alle kruiden en specerijen toe. Voeg als laatste de limoensap toe.

4. Laat nu een minuut of 20 koken op heel laag vuur met een deksel op de pan. Proef de groenten even, of ze naar jouw voorkeur goed genoeg doorgekookt zijn.

Serveer met wat witte rijst of Naan-brood. En een witte Sancerre natuurlijk.


Oudere publicatie Nieuwe publicatie