Recepten — recept

Luuk Wijnhold
Mosselen op Franse wijze. Met een witte Sancerre.

Mosselen op Franse wijze. Met een witte Sancerre.

Voor bij een witte Sancerre. Voor 4 personen: 4 kilo mosselen (verse, bij voorkeur van de visboer)1 fles witte Sancerre2 winterpenen1 prei3 rode uien5 tenen knoflook4 takken tijm4 blaadjes laurier2 groene paprika's1 eetlepel (Dijon of Groninger) mosterd3 eetlepels mayonaise1 citroen 1. Snijd alle groente (winterpeen, uiten, paprika, prei) grof en gooi alle gesneden groente in de mosselpan. Knijp een halve citroen uit over de groente. 2. Haal de velletjes van de knoflooktenen en plet de knoflooktenen, zodat de sappen/olien vrijkomen. Gooi de geplette knoflooktenen in de mosselpan bij de groente. Gooi ook de tijm en laurierblaadjes erbij. 3. Gooi de...

Lees meer →