Recepten

Luuk Wijnhold
Gegratineerde courgette met Comte kaas voor bij een witte Meursault.

Gegratineerde courgette met Comte kaas voor bij een witte Meursault.

Voor bij een witte Meursault Premier Cru. Voor 4 personen: 8 kleine courgettes20 cl dikke slagroom300 gram ComtekaasEen blokje roomboter60 centiliter bechamelsausNootmuskaat 1. Snijd de kontjes van de courgettes af en snij de courgettes daarna in dunne plakjes. 2. Bak de plakjes courgette in roomboter gedurende 20 minuten in een pan op hoog vuur. Draai de plakjes regelmatig even om. 3. Leg de plakjes courgette in een ovenschaal die vooraf is ingesmeerd met boter. 4. Maak de bechamelsaus klaar in een steelpannetje en rasp alle Comtekaas. Voeg de helft van de geraspte kaas toe als de saus bijna klaar is en laat dit...

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Pizza Calzone met geitenkaas en mozzarella voor bij een witte Bourgogne Hautes Cotes des Nuits.

Pizza Calzone met geitenkaas en mozzarella voor bij een witte Bourgogne Hautes Cotes des Nuits.

Voor bij een witte Bourgogne Hautes Cote des Nuits. Voor 4 personen: 150 gram vegetarische speckjes400 gram verse geitenkaas van de kaasboer (verkruimeld)500 gram buffelmozzarella fijngesneden4 lenteuien200 gram rucola1 tak tijm1 tak oregano1 tak peterselie2 tenen knoflookDeeg voor 4 pizzabodems. 1. Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. 2. Meng de speckjes, kazen, lente-ui, kruiden, rucola en knoflook. Oven voorverwarmen op 240 graden. V 3. Verdeel het mengsel over de 4 pizzabodems, houd ongeveer 1,5cm rand over. 4. Bestrijk de vrije deegranden met water en vouw de pizzabodems dubbel. Druk de randen goed aan met je vingers. 5. Leg de pizza calzones...

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Gegrilde zalm in roomsaus. Voor bij een witte Bourgogne Hautes Cote des Nuits.

Gegrilde zalm in roomsaus. Voor bij een witte Bourgogne Hautes Cote des Nuits.

Voor bij een witte Bourgogne Hautes Cote des Nuits. Voor 4 personen: 1 sjalot2 takken peterselie1 tak tijm1,5 dl. Bourgogne Haute Cote des Nuits1 dl visbouillon4 stukken zalmfilet van elk 125 gram200ml slagroombosui 1. Pel de sjalot en snijd de sjalot in snippertjes. 2. Zet een koekenpan op het vuur met het klontje roomboter, bak de sjalot kort. Voeg peterselie, tijm, wijn en bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer een kwartier inkoken, tot er nog maar een kwart ove ris. 3. Verwarm de grill (oven) op de hoogste stand. Smeer de zalm in met roomboter en leg...

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Gevulde paparika's met parmezaanse kaas. Voor bij een rode Sancerre.

Gevulde paparika's met parmezaanse kaas. Voor bij een rode Sancerre.

Voor bij een rode Sancerre. Voor 4 personen. - 4 grote rode paprika's- 1 aubergine- 1 courgette- 1 winterpeen- 2 rode uien- 1 tak rozemarijn- 2 takken thijm- 1 tak oregano- 3 tenen knoflook in plakjes gesneden- 6 zongedroogde tomaatjes- 50g pijnboompitten- 500g parmezaanse kaas- 200g pecorino- 100 gr Italiaanse roerbakgroente- olijfolie- balsamico azijn- 100 gr cherry tomaten 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Snijd alle groente behalve de paprika's fijn, in echt kleine blokjes. 3. Bak de pijnboompitten even kort aan in een koekenpan zonder olie of boter, totdat ze mooi bruin zijn (let op, ze verbranden snel!) 4....

Lees meer →