icon-account icon-glass

Artisjokken met foie gras / ganzenlever. Met een houtgerijpte witte Sancerre.

Gepubliceerd door Luuk Wijnhold op

Artisjokken met foie gras / ganzenlever. Met een houtgerijpte witte Sancerre.

Voor bij een houtgerijpte Sancerre.

Voor 4 personen:

4 hele, groene artisjokken
veldsla
een bakje (ongezouten) walnoten
1 teen (geraspte) knoflook
olijfolie
balsamico
1 sjalot
peterselie
zout
4 plakken ganzenlever van de keurslager

1. Maak de artisjokken schoon. Snij de stelen van de artisjokken. Haal met een mes de eerste laag blaadjes weg; steek het mes onder de blaadjes en snij de harde delen en de haartjes weg.

2. Doe de schoongemaakte artisjokken in water met citroensap.

3. Leg de schoongemaakt artisjokken ongeveer 20 minuten koken en controleer met een mespunt of ze zacht genoeg (als aardappel) zijn en laat ze in het water afkoelen.

4. Verkruimel de walnoten en bak even kort aan in een pan met wat olijfolie en de geraspte knoflook.

5. Maak een dressing van de olijfolie, balsamico, een fijngesnipperde sjalot, peterselie, zout en peper. 

6. Voeg de veldsla, walnoten en dressing samen en meng door elkaar.

Leg de artisjokken, met de salade en de ganzenlever op een mooi opgemaakt bord. Serveer er wat stokbrood bij, maar ook een goed glas houtgerijpte Sancerre.


Oudere publicatie Nieuwe publicatie