icon-account icon-glass

Gegrilde zalm in roomsaus. Voor bij een witte Bourgogne Hautes Cote des Nuits.

Gepubliceerd door Luuk Wijnhold op

Gegrilde zalm in roomsaus. Voor bij een witte Bourgogne Hautes Cote des Nuits.

Voor bij een witte Bourgogne Hautes Cote des Nuits.

Voor 4 personen:

1 sjalot
2 takken peterselie
1 tak tijm
1,5 dl. Bourgogne Haute Cote des Nuits
1 dl visbouillon
4 stukken zalmfilet van elk 125 gram
200ml slagroom
bosui

1. Pel de sjalot en snijd de sjalot in snippertjes.

2. Zet een koekenpan op het vuur met het klontje roomboter, bak de sjalot kort. Voeg peterselie, tijm, wijn en bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer een kwartier inkoken, tot er nog maar een kwart ove ris.

3. Verwarm de grill (oven) op de hoogste stand. Smeer de zalm in met roomboter en leg ze in een lage ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de zalm in een minuut of 5 gaar. Draai ze halverwege om.

Serveer met wat krieltjes, een frisse salade en een goede witte Bourgogne.


Oudere publicatie Nieuwe publicatie