Salade geitenkaas met veldsla en honing. Met een houtgerijpte Sancerre.

Salade geitenkaas met veldsla en honing. Met een houtgerijpte Sancerre.

Voor bij een houtgerijpte Sancerre.

Voor 4 personen:

300 gram veldsla
2 bakjes cherrytomaatjes
1 komkommer
2 rode uien
1 winterpeen
2 eetlepels dijon mosterd
2 eetlepels honing
4 Crottins de Chavignol AOC (kleine geitenkaasjes)
olfijfolie
balsamico zijn
peterselie

 

1. Snijd alle groente, de komkommer in blokjes, de cherrytomaatjes in partjes, de uien in halve ringen. Rasp de wortel. Doe alle groente behalve de uien in een saladeschaal.
Snijd 2 crottins in kleine stukjes / kruimeltjes en doe ook in de saladeschaal.

2. Bak de uien in olijfolie, voet wat balsamico en honing toe en wacht tot de honing caramelliseert. Laat de uien afkoelen zodra ze doorgebakken zijn.

3. Maak een dressing van de mosterd, olijfolie, wat honing, peterselie, peper en zout en de uitgebakken uien (alsook het residu in de pan).

4. Was de veldsla en doe ook in de saladeschaal bij de groente. Doe er de dressing overheen en mix alles door elkaar.

Serveer met stokbrood en de laatste twee crottins voor bij het stokbrood. En uiteraard een witte Sancerre, de ideale combinatie!

 


Ouder artikel Nieuwe artikel