Luuk Wijnhold
Ravioli met kastanjechampignons en roomsaus // Barolo

Ravioli met kastanjechampignons en roomsaus // Barolo

Een winters gerecht, vegetarisch, maar toch wel stevig en zwaar. Dat vraagt ook om een wat steviger wijn. Een mooie combinatie met wijnen uit Piemonte doorgaans, zo ook hierbij. De echte kanonnen van Andrea Oberto laten we even in het arsenaal staan, maar de Barolo van Goggiano is hier geknipt bij. Iets zachter en makkelijker, een uitstekende begeleider van zware pasta's met paddenstoelen, zonder dat hier per se truffel in hoeft te zitten. Een wijn die je opwarmt bij je pasta, voor op een koude winterdag. 

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Draadjesvlees met rode kool, aardappelschuim en truffel // Barolo Commune di la Morra

Draadjesvlees met rode kool, aardappelschuim en truffel // Barolo Commune di la Morra

Een echt kerstgerecht, draadjesvlees, rode kool en truffel zijn toch wel drie ingrediënten die op tafel staan bij Nederlanders rond de kerst. En deze wijn-spijs is een makkie; Barolo natuurlijk! Een beetje een zware mag ook wel, gezien de truffel. Daarom gaan we voor de Barolo Commune di la Morra van Andrea Oberto. Een kanon van een wijn, maar eentje die fantastisch zal combineren met de smaken van de kool, truffel en het vlees.  Tools:– Sapcentrifuge– Kidde INGREDIËNTEN Voor het draadjesvlees 500 gr sukadelappen 0,5 kleine prei, in halve ringen 0,5 winterpeen, in brunoise gesneden 0,5 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, grofgehakt 1 laurierblad 1 takje rozemarijn 1 takje tijm 0,5 l rode wijn 1 runderbouillonblokje...

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Paddenstoelenrisotto met verse truffel en een gepekelde eidooier // Barolo

Paddenstoelenrisotto met verse truffel en een gepekelde eidooier // Barolo

Wat wijzelf weleens irritant vinden aan wijn-spijs combinaties, is dat met name vollere, tanninerijkere rode wijn nooit geadviseerd wordt bij vegetarische gerechten. Daarom nu eens een statement. Een Barolo bij een fantastische risotto met truffel. Vegetarisch (niet vegan). Omdat heftige rode wijn niet altijd bij zware vleesgerechten hoeft. En omdat dit gewoon een fantastisch gerecht is. En om te laten zien dat we zelfs onze meest tanninerijke wijn, een kanon van een Barolo van wijnmaker Andrea Oberto, kunnen serveren bij een vegetarisch gerecht.

Lees meer →