Wijn-spijs (met @Haroldkookt) — draadjesvlees

Luuk Wijnhold
Draadjesvlees met rode kool, aardappelschuim en truffel // Barolo Commune di la Morra

Draadjesvlees met rode kool, aardappelschuim en truffel // Barolo Commune di la Morra

Een echt kerstgerecht, draadjesvlees, rode kool en truffel zijn toch wel drie ingrediënten die op tafel staan bij Nederlanders rond de kerst. En deze wijn-spijs is een makkie; Barolo natuurlijk! Een beetje een zware mag ook wel, gezien de truffel. Daarom gaan we voor de Barolo Commune di la Morra van Andrea Oberto. Een kanon van een wijn, maar eentje die fantastisch zal combineren met de smaken van de kool, truffel en het vlees.  Tools:– Sapcentrifuge– Kidde INGREDIËNTEN Voor het draadjesvlees 500 gr sukadelappen 0,5 kleine prei, in halve ringen 0,5 winterpeen, in brunoise gesneden 0,5 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, grofgehakt 1 laurierblad 1 takje rozemarijn 1 takje tijm 0,5 l rode wijn 1 runderbouillonblokje...

Lees meer →