Entrecote is iets dat toch niet elke dag op het menu staat bij de meeste mensen. Daarmee verdient dit gerecht dan ook een speciale wijn. Een wijn die bovendien op de wijnkaart heeft gestaan van misschien wel het beroemdste restaurant van Europa, Plaza Athenee - het restaurant van de beroemde chef-kok Alain Ducasse in Parijs. Door hier te kiezen voor een wijn op basis van GSM (Grenache, Syrah, Mourvedre) sluit de wijn heel mooi aan op de het zoetige van de uiencreme. De tannines wegen goed op tegen het vlees. Dat komt allemaal samen in de Chateauneuf du Pape Grande...
Een simpele pasta met een kaassaus gemaakt van harde kazen, is een gerecht wat je prima kan combineren met een niet al te zware/ingewikkelde en fruitige rode wijn. De "Croix du Sud" van Celliers d'Orfee is hier geknipt voor. Een blend van Syrah, Grenache en Carignan geeft een fruitige wijn, met een lichte laurier/dropsmaak. Door de houtrijping weegt de wijn goed op tegen de vettige pasta, zonder al te overheersend te worden. Zo hoef je pasta dus niet per se te combineren met Italiaanse wijn!