Luuk Wijnhold
Entrecôte met zoete uiencrème en pico de gallo // Chateauneuf du Pape "Grande Reserve"

Entrecôte met zoete uiencrème en pico de gallo // Chateauneuf du Pape "Grande Reserve"

Entrecote is iets dat toch niet elke dag op het menu staat bij de meeste mensen. Daarmee verdient dit gerecht dan ook een speciale wijn. Een wijn die bovendien op de wijnkaart heeft gestaan van misschien wel het beroemdste restaurant van Europa, Plaza Athenee - het restaurant van de beroemde chef-kok Alain Ducasse in Parijs. Door hier te kiezen voor een wijn op basis van GSM (Grenache, Syrah, Mourvedre) sluit de wijn heel mooi aan op de het zoetige van de uiencreme. De tannines wegen goed op tegen het vlees. Dat komt allemaal samen in de Chateauneuf du Pape Grande...

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Knolselderij, uienjus en cantharellen // Beaujolais Morgon Gamay "Chateau Gaillard"

Knolselderij, uienjus en cantharellen // Beaujolais Morgon Gamay "Chateau Gaillard"

Een herfstig/winters vegetarisch gerecht met veel groenten met "aardse smaken". En daar, zo vinden wij, past een beetje een boerse wijn bij. Eentje die de het zoet van de uien, de aardse smaken van de paddenstoelen en de knolselderij, wat aanvult met fruitigheid. Eentje die bovendien niet te zwaar is en dit vegetarische gerecht zou overheersen. En zo komen wij bij Romuald Petit's Beaujolais Cru Morgon "Chateau Gaillard" uit. Een super combinatie! En licht gekoeld (graadje of 12-14) mag de wijn ook prima. 

Lees meer →