Wijnfestivals in Nederland

Wijnfestivals in Nederland

Nu dat het erop lijkt dat de Coronamaatregelen langzaam opgeheven gaan worden, kan het hopelijk weer: naar een wijnfestival of culinair evenement in Nederland. De afgelopen jaren, ook voordat we bywynen startten, hebben we er een hoop meegemaakt. Tijd voor een handig overzichtje! En laten we hopen (ook voor de organisatoren) dat alle edities van 2022 gewoon plaats kunnen vinden.

Druif Wijnfestival

Waar: Hilversum
Wanneer: 27 t/m 29 augustus 2021 (maar er komt ongetwijfeld een 2022 editie)
Concept: Tegen een kleine entreeprijs (5 euro, incl. bewaarglas) kan er geproefd worden van een drietal wijnleveranciers en importeurs, aangevuld met hapjes van restaurants uit Hilversum.
Website: https://www.druifwijnfestival.nl/ 

Bacchus Wijnfestival

Waar: Amsterdamse Bos, Amsterdam
Wanneer: 2021 afgelast i.v.m. Corona, 2022 editie op 3-4-5 en 10-11-12 juni 2022
Concept: Tegen een kleine entreeprijs (12,50 euro, incl. bewaarglas) kan er geproefd worden van een groot aantal wijnleveranciers en importeurs, alsook een aantal wijnmakers. Eten wordt verzorgd door een aantal restaurants en foodtrucks. 
Website: https://www.bacchuswijnfestival.nl/

Het Wijnfestijn

Waar: Verschillende edities; Leiden, Zwolle, Nijmegen, Den Haag, Utrecht, Breda, Maastricht, Alkmaar, Tilburg en Groningen.
Wanneer: Afgezien van editie Leiden (27 & 28 augustus 2021) zijn alle edities verplaatst naar 2022, naar nog nader te kiezen data.
Concept: Tegen een kleine entreeprijs (12,50 euro) kan er geproefd worden van een groot aantal wijnleveranciers en importeurs uit de buurt van de desbetreffende stad. Eten door wat restaurants of foodtrucks uit de regio, inclusief wat jazzmuziek van bands. 
Website: https://hetwijnfestijn.nl/

Amsterdam Wine Festival

Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer: Onbekend, hopelijk komt er weer een 2022 editie
Concept: NNB
Website: https://www.amsterdamwinefestival.nl/

Wijnfestival Groningen

Waar: Aa-kerk Groningen
Wanneer: 5 t/m 7 november 2021
Concept: Tegen een entreeprijs (18,50 euro, inclusief proefglas, garderobe en 3 muntjes) kun je wijnen proeven van een groot aantal kleinere wijnimporteurs en -leveranciers. Hapjes worden verzorgd door winkeltjes en restaurants uit Groningen.
Website: https://www.wijnfestival-groningen.nl/

RYPP Wijnfestival

Waar: Rotterdam
Wanneer: NNB, de 2021 editie moest helaas worden afgelast, hopelijk volgt er een 2022 editie!
Concept: Tegen een kleine entreeprijs (ook NNB) drink je wijnen van verschillende importeurs, wijnleveranciers en zelf wijnboeren (die voor de gelegenheid naar NL komen), met wat hapjes van restaurants uit Rotterdam e.o.
Website: https://www.rypp-wijnfestival.nl/

Nederlandse Wijnfeesten

Waar: Groesbeek
Wanneer: 25 en 26 september 2021
Concept: een wijnmarkt om te proeven, workshops, bezoek aan wijngaarden rondom Groesbeek, een Concours du Vin, een heuse wijnkoningincompetitie en proefevenement. Toegang is gratis.
Website: https://www.nederlandsewijnfeesten.nl/

Zeeuws wijnfeest

Waar: De Kleine Schorre, Dreischor
Wanneer: 2021 editie afgelast, 2022 NNB
Concept: Een wijnfeest dat draait om Zeeuwse wijn van De Kleine Schorre, maar ook andere Zeeuwse producten. Veel te doen voor kinderen met een springkussen en een draaimolen en zelfs een heuse helikoptervlucht. Toegang is gratis.
Website: https://www.dekleineschorre.nl/zeeuws-wijnfeest/ 

 


Nieuwe artikel