Jacques Carroy & Fils (Pouilly-Fumé, Frankrijk)
Jacques Carroy & Fils is een klein familiebedrijf, gevestigd net buiten het dorp Pouilly-sur-Loire. Sinds twee jaar, staat het bedrijf onder leiding van de twee zoons van Jacques. Jacques zelf is met pensioen. Jacques is de oprichter van het wijnbedrijf, zijn vader vestigde zich als kolenhandelaar aan de Loire na de Tweede Wereldoorlog. De Loire was een belangrijke rivier voor de binnenvaart, met veel overslag van grondstoffen uit de binnenlanden van Frankrijk. Jacques startte met de aankoop van de eerste lapjes grond en bouwde het bedrijf langzaam uit tot een wijnbedrijf van zo'n 12 hectare. Tegen het einde van zijn carrière als wijnmaker, kocht hij nog wat extra grond, om zijn zoons een duwtje in de rug te geven en het bedrijf voort te zetten.
En dat zijn de mannen van plan. Achter het huis van hun ouders, hebben Sebastien en Christophe en fonkelnieuw kantoor annex ontvangstgebouw laten bouwen en ook de productielocatie is door de heren vernieuwd. Er zijn plannen voor meer Cuvée's dan de drie die ze momenteel bieden. Bovendien is er de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met houtrijping en fermentatie op het (eikenhouten) vat. Dat willen de broers gaan uitbreiden met fermentatie op aardewerken amfora's, iets dat (voor zover wij weten) geen enkele wijnmaker uit de regio doet met sauvignon blanc. Houtrijping en barrel-fermenting is op zichzelf al zeldzaam.