Souvlaki van varkensvlees met tzaziki. Met een rose Sancerre.

Souvlaki van varkensvlees met tzaziki. Met een rose Sancerre.

Voor bij een rose Sancerre.

Voor 4 personen:

650 gram varkenshaas
sateprikkers
2 1/2 knoflooktenen
olijfolie
citroensap
15 verse muntblaadjes
3 takjes verse tijm
3 Laurierbladen
200 gram Griekse yoghurt
1/2 komkommer
1/2 teentje knoflook
verse dille

1. Snijd de varkenshaas in blokjes. 

2. maak een marinade van wat olijfolie, citroensap, munt, tijm 2 tenen knoflook, peper en zout. Stamp alles fijn en meng dit door de varkenshaas. Laat het bij voorkeur een nachtje in de ijskast staan.

3. zet de sateprikkers een paar uur in een glas water, zodat ze niet verbranden.

4. prik de blokjes varkenshaas op de sateprikkers en grill ze om-en-om op de barbecue to ze mooi wit/doorbakken zijn.

5. Maak een tzaziki van de Griekse Yoghurt, een geraspte halve komkommer, een geraspt half teentje knoflook, wat fijngesneden verse dille, peper en zout. 

Serveer met wat rijst en een frisse salade. En een rose Sancerre uiteraard, voor een heerlijke zomerse maaltijd!


Ouder artikel Nieuwe artikel