icon-account icon-glass

Lamskoteletten in rode wijnsaus. Met rode Sancerre.

Gepubliceerd door Luuk Wijnhold op

Lamskoteletten in rode wijnsaus. Met rode Sancerre.

Voor 4 personen.


3 sjalotten
2 deciliter rode Sancerre
1 pot vleesfond (380 mililiter)
2 takken tijm
8 lamskoteletten
zout
peper
nootmuskaat
1 eetlepel (olijf)olie
0,5 reep pure chocolade
50 gram roomboter

 

1. In pan de rode wijn, de fond, een gesnipperde sjalot en 2 takken tijm aan de kook brengen en laten inkoken tot er ongeveer een derde over is van de inhoud.

2 Bestrooi de koteletten met wat peper en zout en smeer ze in met wat olijfolie.
Zet ondertussen een bord in de oven om warm te worden.

3. Verhit de roomboter in de pan en bak de koteletten in een minuut of 8 op hoog vuur bruin en knapperig en van binnen roze. Keer de koteletten halverwege de 8 minuten om.

4. Leg de koteletten op een warm bord met aluminiumfolie eroverheen en laat ze even rusten.

5. Breng de ingekookte saus weer aan de kook en roer de aanbaksels los. Voeg de pure chocolade in kleine brokjes toe en laat het langzaam smelten. Voeg wat peper, zout en nootmuskaat toe om de saus op smaak te brengen.

6. Maak het bord mooi op en je koteletten zijn klaar!

Serveer met een lekker glas rode Sancerre, wat stokbrood, een salade of bijvoorbeeld gegrilde groene asperges.


Oudere publicatie Nieuwe publicatie