icon-account icon-glass

Gevulde paparika's met parmezaanse kaas. Voor bij een rode Sancerre.

Gepubliceerd door Luuk Wijnhold op

Gevulde paparika's met parmezaanse kaas. Voor bij een rode Sancerre.

Voor bij een rode Sancerre.

Voor 4 personen.

- 4 grote rode paprika's
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 2 rode uien
- 1 tak rozemarijn
- 2 takken thijm
- 1 tak oregano
- 3 tenen knoflook in plakjes gesneden
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 50g pijnboompitten
- 500g parmezaanse kaas
- 200g pecorino
- 100 gr Italiaanse roerbakgroente
- olijfolie
- balsamico azijn
- 100 gr cherry tomaten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd alle groente behalve de paprika's fijn, in echt kleine blokjes.

3. Bak de pijnboompitten even kort aan in een koekenpan zonder olie of boter, totdat ze mooi bruin zijn (let op, ze verbranden snel!)

4. Gooi alle kruiden in de blender (oregano, thijm, rozemarijn), samen met de plakjes knoflook, de pecorino, de zongedroogde tomaten, wat olijfolie en een scheutje balsamico. Blend tot het een mooie pasta is.

5. Bak de fijngesneden groente met wat olijfolie in een koekenpan op hoge temperatuur, totdat alles kort aangebakken is. Voeg de laatste minuut de kruidenpasta uit de blender toe en bak die even mee.

6. Zet het vuur van de koekenpan uit en meng de pijnboompitten door het groentemengsel.

7. Snijd de paprika's door de helft, ontpit ze, en vul elke paprika met wat van het groentemengsel. Rasp de parmezaanse kaas en bestrooi elke paprika rijkelijk met parmezaanse kaas.

8. Leg de paprika's op een bakplaat (met bakpapier!) en zet ze 10 minuten in de oven op 200 graden.

Serveer met wat stokbrood, pesto en een frisse salade. Heerlijk bij een rode Sancerre.


Oudere publicatie Nieuwe publicatie