Gegratineerde courgette met Comte kaas voor bij een witte Meursault.

Gegratineerde courgette met Comte kaas voor bij een witte Meursault.

Voor bij een witte Meursault Premier Cru.

Voor 4 personen:

8 kleine courgettes
20 cl dikke slagroom
300 gram Comtekaas
Een blokje roomboter
60 centiliter bechamelsaus
Nootmuskaat


1. Snijd de kontjes van de courgettes af en snij de courgettes daarna in dunne plakjes.

2. Bak de plakjes courgette in roomboter gedurende 20 minuten in een pan op hoog vuur. Draai de plakjes regelmatig even om.

3. Leg de plakjes courgette in een ovenschaal die vooraf is ingesmeerd met boter.

4. Maak de bechamelsaus klaar in een steelpannetje en rasp alle Comtekaas. Voeg de helft van de geraspte kaas toe als de saus bijna klaar is en laat dit even kort smelten. Haal de pan van het vuur en doe de room erbij.

5. Giet het mengsel over de courgettes en strooi daarna de rest van de Comtekaas erover.

6. Zet de ovenschaal voor ongeveer 10 minuten op 180 graden in de oven en de maaltijd is klaar!

Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en rode ui, een baguette en natuurlijk een goed glas Meursault.


Ouder artikel