icon-account icon-glass

Gado Gado met ei. Voor bij een rose Sancerre.

Gepubliceerd door Luuk Wijnhold op

Gado Gado met ei. Voor bij een rose Sancerre.

Voor bij een rose Sancerre.

Voor 4 personen.

150 gram pinda's (ongezouten)
rijstolie
1 fijngesneden / gesnipperde ui
1 teen geraspte knoflook
1 1/2 theelepel sambal
1 theelepel trassi
1 eetlepel basterdsuiker
2 1/2 decilter kokosmelk
citroensap
2 eetlepels ketjap
4 eieren
verse koriander
200 gram winterpeen in plakjes
200 gram sperziebonen
1 spitskool in repen
150 gram tauge

1. Maal de pinda's in de blender of met de staafmixer.

2. Verhit wat rijstolie in de pan en bak hierin de ui en koflook tot ze licht gefruit zijn. Voeg op het eind de sambal, trassi en basterdsuiker toe en roer even door. 

3. Voeg 3 deciliter water toe aan de pan en roer alles goed door. Laat alles heel licht koken totdat er er een mooie dikke pindasaus ontstaat. Voeg naar smaak nog wat sambal, ketjap of citroensap toe.

4. Kook de eitjes hard, pel de eieren en halveer ze. Drapeer ze moi op het bord.

5. Kook de wortels in ruim kokend water 2-3 minuten, zodat ze nog een beetje hard zijn. Doe dit ook met de sperziebonen. 

6. Leg de spitskoolrepen in een vergiet met de tauge bovenop. Giet het hete water van de sperziebonen en wortels erover heen. Spoel alles daarna koud af en laat uitlekken. 

7. Maak de borden mooi op met alle groenten erbij en schep de pindasaus erbij.

Serveer met wat kroepoek en witte rijst.

 

 


Oudere publicatie Nieuwe publicatie